Korfbalverslagen AVO Assen

Assen

1 ZKV 1, 20 – 15 (d.d. 02-10-2016)

ASSEN - Gisteren behaalde AVO 1 belangrijke punten in de wedstrijd tegen het Zaandamse ZKV 1. Zo gemakkelijk als het in het begin leek zo moeilijk werd het nog gedurende de tweede helft. AVO 1 begon uitstekend en energiek aan de wedstrijd en liep na 1 – 0 en 1 – 1 uit naar een 9 – 1 voorsprong. Er waren toen zestien minuten gespeeld en het vele publiek makte zich al op voor en grote score. Maar zoals zo vaak verslapte de concentratie enigszins en ZKV kwam via 11 – 4 terug tot 11 – 8. Het was weer een echte wedstrijd geworden en het laatste AVO doelpunt pal voor de rust kwam als een opluchting. Na de rust scoorde AVO direct 13 – 8 en even werd gedacht dat de thuisclub de draad van de beginfase van de eerste helft weer op zou pakken. Maar uiteraard had den de bezoekers andere plannen. Zij kregen AVO in hun greep en kwamen twaalf minuten na de rust bijna naast de Assenaren, 13 – 12. Vanaf dat moment werd er om en om gescoord tot de stand 15 – 13. Bij AVO werd het spelpeil van de eerste helft niet meer gehaald maar men bleef voor een goed resultaat vechten en bleef in zichzelf geloven. Een kleine demarrage gaf de thuisclub opnieuw weer meer lucht en bij 17 – 13 met nog vijftien minuten op de klok had AVO het heft weer in handen. Bij ZKV werd in deze fase te geforceerd gespeeld om te proberen het AVO nog moeilijk te maken. De overwinning voor AVO kwam niet meer in gevaar en de wedstrijd werd bij de stand 20 – 15 beëindigd. Opnieuw twee belangrijke punten. Met vijf gespelde wedstrijden staat AVO 1 nu met acht punten één wedstrijdpunt achter koploper Groen Geel 1. De volgende wedstrijd is al weer komende zaterdag 08 oktober wanneer AVO 1 speelt tegen Fiks 1 uit Oegstgeest. Deze wedstrijd begint om 15:30 uur op de korfbalvelden aan de Martin Luther Kingweg in Marsdijk. AVO 2 – DVO/Accounter 4, 25 – 18 (d.d. 01-10-2016) Tegen het onbekende DVO/Acoounter 4 uit Bennekom ging AVO 2 uitstekend van start. De tegenpartij gaf vooral in de beginfase veel druk op onze aanvallers maar AVO wist met snelle combinaties haar kansen goed uit te spelen. Na de 1 – 0 kwam DVO terug tot 1 – 1 uit een vrije bal. Opnieuw nam AVO het voortouw en de voorsprong had nog groter kunnen worden als de toegekende strafworp was benut. Zo bleef het voorlopig bij een 2 – 1 voorsprong. Na de gemiste strafworp had dezelfde schutter direct het vizier van grotere afstand wel op scherp en volgden na de 3 – 1 de scores elkaar snel op en stond AVO na twaalf minuten op 5 – 1. Tot 7 – 3 bleef de thuisploeg de vier punten marge behouden. Toen scoorden de gasten drie maal waaronder één strafworp en een vrije bal, 7 – 6. Deze zes scores van DVO waren ontstaan door twee vrije ballen en twee strafworpen en die waren AVO echt aan te rekenen. AVO 2 bleef echter met goede en snelle combinaties en met goed verdedigen de controle over de wedstrijd houden. Ook een tweede gemiste strafworp aan Asser zijde bracht daarin geen verandering. Ruststand 13 – 9. Na de rust was er eerst een korte opleving van DVO dat tot 13 – 11 terug kwam. Het bleef spannend tot 15 – 13 en omdat AVO 2 ook in de tweede helft op de al in de eerste helft ingeslagen weg doorging brachten vier doelpunten op rij van de Assenaren weer meer licht tussen beide teams, 19 – 13. Er was toen nog een kwartier te spelen en in die laatste fase van de wedstrijd werd nog elf maal gescoord waarvan zes maal voor AVO. Eindstand dus 25 – 18, een verdiende overwinning in een wedstrijd die het aanzien meer dan waard was en waarin de scheidsrechter, in de week van de scheidsrechter, een pluim verdient. Volgende week speelt AVO 2 opnieuw een thuiswedstrijd en wel op zondag 09 oktober tegen SCO 3. Deze wedstrijd begint om 14:30 uur. Harm Jan Scheepstra

Auteur

Albert-Jan Garama