Tom Hendrikse na Stel Orthopedie Cross Run aan kop in het eindklassement van de Rabocup

Assen

Met grote overmacht won Arjan Marchaud uit Groningen afgelopen zaterdag de achtste wedstrijd van het Rabocup Loopcircuit in Tynaarlo.

Met 33 minuten en 54 seconden bleef hij nummer twee, Tom Hendrikse uit Assen, die 35:08 nodig had, een hele ruime minuut voor. “In de tweede ronde ging ik behoorlijk stuk”, vertelt Arjan. “Het parcours was loodzwaar. Die zandwegen liggen mij niet zo”. Tom Hendrikse, die vanaf het begin in de achtervolging ging, had het naar eigen zeggen vanaf vier kilometer al heel zwaar. Eén troost voor hem: Marchand doet niet mee voor het eindklassement van de Rabocup. Hendrikse nam zaterdag de eerste plek in het eindklassement over van Luc Sillen, die niet aanwezig was. Dat wordt een spannende strijd tussen beide heren in de laatste wedstrijd van dit jaar: de VOV-run op 13 november in Vries. Derde op het zware parcours werd Anno Huizenga uit Assen in 39:37. Bij de dames ging de winst wederom naar Olga Elling uit Vries in een tijd van 45 minuten en 29 seconden. Zij versterkt daarmee haar koppositie in het eindklassement. Inkje Ozinga uit Haren, die tweede staat in het eindklassement, werd zaterdag slechts derde in 48 minuten precies. Grietje Hoogerkamp uit Odoorn was haar 10 seconden te snel af: 47:50 Voor het eerst organiseerde MV-Moves uit Tynaarlo –als bijprogramma bij het Rabocupcircuit- een Family Fun Run op de brink in Tynaarlo. Teams bestaande uit twee familieleden, legden daar een parcours met prachtige hindernissen af. De deelname was vrij beperkt. Maar de vaders en moeders, zonen en dochters die wel aan de start kwamen, genoten ervan. “Ik denk dat de mensen in Tynaarlo er nog aan moeten wennen. Volgend jaar komen er vast veel meer mensen op af”, zegt organisator Irma Veenhuizen van MV-Moves.

Auteur

Albert-Jan Garama