Muzikale eindstrijd om de titel 'Beste coverband Noord-Nederland'

Assen

De finale van Regio Noord Nederland (Friesland, Groningen, Drenthe) plaats op 8 oktober in de grootste bandcompetitie van de Benelux ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!' editie 2016/2017 in MartiniPlaza in Groningen.

In deze finale spelen acht bands om de titel ‘Beste coverband van Noord Nederland’ gekozen door de vakjury en het publiek. De vakjury-winnaar en publiekswinnaar plaatsen zich direct voor de BENELUX Semi-Finals die zullen plaatsvinden in tot Poppodium omgebouwde Event Center Culemborg. In de BENELUX Semi-Finals strijden alle regionale winnaars om een plaats in de BENELUX Grand Finale in dé poptempel van Nederland: PARADISO Amsterdam waar de hoofdprijzen worden verdeeld. Met in de prijzenpot o.a. een CD-contract met videoclip, distributie en plugging in de gehele Benelux en diverse optredens gaat het nu écht spannend worden. Naast de strijd om als band een plek in de BENELUX Semi-Finals te veroveren, gaat ook de strijd om de Individuele Awards van start. De individuele bandleden maken namelijk ook kans op een Award voor Beste Vocalist, Gitarist, Bassist, Toetsenist of Drummer van 2016. Ook de bandleden van de bands die afvallen tijdens één van de Regio-Finales of BENELUX Semi-Finals maken, tot de BENELUX Grand Finale, deel uit van deze race. De Individuele Awards worden tijdens deze Grand Finale uitgereikt. Het programma op zaterdag 8 oktober is in willekeurige volgorde: - Alanis Morissette Tribute: Alanis Morissette tribute uit Heerenveen - BeautyKees: Allround coverband uit Damwoude - Blazuh!: Hardrock, Metal coverband uit Ureterp - Hotstop: Allround coverband uit Wergea - Level Up: Allround coverband uit Klazienaveen - Local: Classic Rock coverband uit Beilen - Sanne de Band: Rock, Pop coverband uit Hoogezand-Sappemeer - The Band-its: Pop, Rock coverband uit Westerbork MartiniPlaza opent haar deuren om 18.30 uur. Het programma start om 19.00 uur. Entrée: € 12,50 aan de kassa en € 10,- via de voorverkoop op onze website www.theclashofthecoverbands.com, waar ook meer informatie over de deelnemende bands en het evenement te vinden is. De in totaal 18 regionale winnaars die zich plaatsen voor de BENELUX Semi-Finals in Event Center Culemborg, krijgen naast een single in The Clash Hitlijst gratis bandcoaching en individuele vocalcoaching, live videoclips, live fotoshoots en begeleiding op gebied van marketing en promotie. Alle deelnemers ontvangen van hun optredens een deskundig en kritisch vakjuryrapport met evaluatie en een geluidsregistratie van hun optreden op cd. Van de BENELUX Semi-Finals in Event Center Culemborg en de BENELUX Grand Finale in poptempel PARADISO Amsterdam worden Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de videoclips en de tv-produktie ‘The Clash of the Coverbands, The only road to PARADISO!’. Van alle bands die in Event Center Culemborg staan wordt het beste nummer geproduceerd tot live-single voor de interactieve 'The Clash Hitlijst', waarin van zaterdag 15 april 2017 tot zaterdag 24 juni 2017, dus 10 weken de singles te downloaden (iTunes) en streamen (Spotify) zijn en de top 5 wekelijks wordt uitgezonden op Radio Veronica. Van deze hitlijst wordt gedurende 10 weken de Top-5 wekelijks geplugd bij alle landelijke en regionale radio- en tv-stations in Nederland en België. De band met uiteindelijk de meest gedownloade/gestreamde single ontvangt tijdens de BENELUX Grand Finale 'The Clash-Hitlijst Award'. Naast de leerzame en spannende weg die de bands afleggen op de mooiste podia van Nederland groeit dus niet alleen de kwaliteit van de bands, maar ook de betrokkenheid van het publiek en de enorme exposure. Iedereen die op zaterdag 8 oktober a.s. aanwezig is, mag weer een stem uitbrengen op zijn/haar favoriete band. Dus zorg dat jij er bij bent om te stemmen op jouw favoriet.

Auteur

Albert-Jan Garama