Kunstrotonde pakt uit

Assen

Dit jaar is het alweer de twaalfde editie van de Kunstrotonde waarbij op zaterdag en zondag 8 en 9 oktober van 11.00 tot 17.00 uur ateliers open gaan.

De kunstrotonde is een boeiende en afwisselende route. Door de verschillende kunstdisciplines, schilderkunst, beeldhouwkunst, keramiek, grafisch werk, textiele kunst, en fotografie. Is er voldoende aanbod en afwisseling om te bezichtigen. Eén van de doelstellingen van de Kunstrotonde is dat de bezoeker in gesprek kan gaan met de kunstenaar over zijn of haar werk. De kunstenaar is de hele dag in het eigen atelier, of bij het eigen werk aanwezig om desgevraagd uitleg te geven. In sommige ateliers is meer te zien dan het werk van de kunstenaar omdat er kunstenaars te gast zijn die de kans krijgen mee te exposeren. Dit jaar is er bij kunstenaar Bert Denneman in de Stapel een extra uitgebreide expositie van zijn eigen beeldhouwkunst en van meerdere, door hem uitgenodigde kunstenaars. Gezamenlijk exposeren zij in Beelden atelier ‘Wildschutserve” in de Stapel met het thema Water. Deelnemende kunstenaars aan de open atelierdagen van de Kunstrotonde zijn:, Janneke Hogerheijde, Loes van Dijk, Harm Echten, Janny Smit, Ine van den heuvel, Lia van Rhijn, Trinette Schepers, Rie van Eyck (foto), Patty Aalbersberg, Paul Mentink exposeert mee in het atelier van Hugo Galama , Sejo Slingenberg, Martha Veldhuis exposeert mee in het atelier van Coby Bos, Jose van de Molengraft, Bert Denneman met gastexposanten. Bezoekers zijn op zaterdag en zondag 8 en 9 oktober van 11 tot 17 uur van harte welkom! Meer informatie is te vinden op de site www.kunstrotonde.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama