Kloosterveste Run, een daverend succes

ASSEN

Een gezellige markt, droog weer en een sportieve sfeer; de perfecte setting voor de tweede editie van de Kloosterveste Run. Met maar liefst bijna 400 deelnemers aan de start, is deze tweede editie een daverend succes te noemen.

Winkeliersvereniging Kloosterveste. De Kloosterveste Run werd georganiseerd in opdracht van winkeliersvereniging Kloosterveste. Zij organiseert het gehele jaar door verschillende acties en evenementen, om meer levendigheid in het centrum te creëren en het huidige aantal bezoekers te laten groeien. Zaterdag 1 oktober vond de Super Saturday Kloosterveste Run plaats; een hardloopevenement voor jong en oud door de wijk Kloosterveen met de start en finish in het hart van het winkelcentrum. Na een swingende warming-up door Pro-Santé voor de 5 en 10 km, gaf burgemeester Marco Out het startschot voor zowel de 5 km als ook de 10 km run en deden alle deelnemers hun best een mooie looptijd neer te zetten. Winnaars Kidsrun, 5 en 10 km De Kloosterveste Run is onderdeel van Assen Runs en kent verschillende afstanden, om op deze manier alle doelgroepen te kunnen bedienen. Zo werd er een loop georganiseerd met een lengte van 5 km en 10 km, waarbinnen onderscheid werd gemaakt tussen vrouwen en mannen. Daarnaast werd er voor kinderen een Kidsrun georganiseerd, met dit jaar afstanden van 500, 1000 en 1500 meter. Na afloop van elke run werden de snelste lopers beloond met een mooie prijs. Alle deelnemers kregen een medaille als aandenken. Winnaars verschillende afstanden: Kidsrun: Kidsrun 500 meter: Mick Feijer (jongens) en Lotte Vos (meisjes) Kidsrun 1000 meter: Thomas Berends (jongens) en Eva Sophie Elverink (meisjes) Kidsrun 1500 meter: Raymon Visser (jongens) en Lieke Niestijl (meisjes) 5 km vrouwen: 10 km vrouwen: 1e plaats: Sanne Nijstijl (19:32 m) 1e plaats: Christien Koning (40:55 m) 2de plaats: Marrijtje Molenhuis (19:39 m) 2de plaats: Aniek Steenhuisen (43:15 m) 3de plaats: Cathy van Es-Bode (20:46 m) 3de plaats: Mathilde Mulderij (44:52 m) 5 km mannen: 10 km mannen: 1e plaats: Wim Opten (16:18 m) 1e plaats: Olfert Molenhuis (31:36 m) 2de plaats: Luc Sillen (16:51 m) 2de plaats: Sjoerd Bakker (36:43 m) 3de plaats: Justin Martena (17:32 m) 3de plaats: Ignas Dumer (36:45 m) On The Run De organisatie van de Kloosterveste Run werkte ook dit jaar nauw samen met het goede doel ‘On the Run’, dat door atleet Olfert Molenhuis in 2015 is geïnitieerd. Molenhuis zet zich in voor vluchtelingen uit Syrië die vanwege de dreigende oorlogssituatie zijn gevlucht naar Jordanië. ‘On the Run’ adopteert hardloopevenementen om zo geld in te zamelen voor Stichting Hulp Jordanië. Tijdens de Kloosterveste Run werd vandaag door burgemeester Marco Out bekend gemaakt dat er maar liefst EUR 5.477,00 is opgehaald voor de vluchtelingen naar Jordanië. Alle uitslagen van de Kloosterveste Run zijn terug te vinden op www.kloostervesterun.nl en op www.facebook/winkelcentrumkloosterveste.nl kunnen alle deelnemers terecht voor de foto’s.

Auteur

Albert-Jan Garama