Pop-up restaurant bakkerij Fleddérus Hooghalen

Assen

Dorpsbakker Fleddérus in Hooghalen introduceert een uniek pop-up restaurant. Als eerste bakker in Nederland veranderen de winkel en de serre eens per maand in een restaurant. Vanaf 8 oktober tot en met 11 maart 2017 is het elke tweede  zaterdagavond van de maand culinair genieten voor maximaal 40 personen per avond.

Fleddérus biedt al jaren lang meer dan alleen brood en banket. Veel bezoekers weten de Drentse bakker ook te vinden vanwege het ambachtelijke ijs, de uitgebreide lunchmogelijkheden en de muziekzondag waar je in het najaar kon genieten van live muziek. Zo zijn Harm en Alice Fleddérus altijd weer op zoek naar iets nieuws. “We willen onderscheidend zijn, elke keer iets anders verzinnen en onze klanten blijven verrassen, daar staan we voor”, licht Harm Fleddérus toe. Samen met Sascha Bouwknegt van de Smaak van het Noorden gaat hij eens per maand de keuken in om de gasten een gevarieerd menu te bieden van minstens vier gangen. Bereid met streekproducten. Opgeluisterd door live-muziek en gecombineerd met verrassende wijnarrangementen van Jan Sterken van het bedrijf Vini Ster, ook uit Hooghalen. “Waarom we kiezen voor producten uit het dorp of in elk geval uit de streek? Gewoon omdat het lekkerder is. Punt.” Het komende halfjaar is het zes keer mogelijk om te komen dineren bij Fleddérus. Elke avond is er plaats voor maximaal 40 personen. De openingsavonden zijn 8 oktober, 12 november, 10 december, 14 januari 2017, 11 februari 2017 en 11 maart 2017. De eerste avond zal de B.J. Hegen Bluesband optreden reserveren via 0593 592216, www.bakkerijfledderus.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama