Leerlingen CS Vincent van Gogh winnaar eerste Britisch Superbike (BSB) Battle op Koopmansplein

Assen

Het leerlingenteam van het Vincent van Gogh is de winnaar van de eerste British Superbike Battle geworden. De scholieren waren te sterk voor hun Quintus collega’s van het Dr. Nassaucollege. De battle vond ​donderdagmiddag 29 september plaats op het Koopmansplein onder typisch Britse weersomstandigheden; het regende pijpenstelen.

​​ De battle, gepresenteerd door Jan de Rooij en José Martin, bestond uit quizvragen en ludieke opdrachten, zoals motorpak hangen, motorband verwisselen en sjoelen met de motorcoureurs. Vanuit een echte Engelse dubbeldekker zond SimoneFM speciaal voor deze gelegenheid uit vanaf het Koopmansplein. De captains van beide scholen hebben een rit in de safetycar verdiend. Alle deelnemers hebben van het TT Circuit een ticket voor de BSB race ontvangen.

Auteur

Albert-Jan Garama