Koninklijke Visio aanwezig op beurs INN-Zicht in Rolde

Assen

Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, is op zaterdag 1 oktober aanwezig in Rolde op de jaarlijkse Interzorg Beurs INN-Zicht.

Ruim 300.000 mensen in Nederland hebben een oogafwijking die niet met een bril kan worden gecorrigeerd. Vaak weten ze niet dat ze een oogziekte hebben, hoe deze behandeld kan worden en wat er allemaal wél mogelijk is wanneer je zicht je in de steek laat. Leeftijdsgebonden oogziekten zoals glaucoom, staar en Macula degeneratie nemen toe omdat we steeds ouder worden. Tegenwoordig leven we langer en tegelijkertijd verwachten we in de huidige tijd meer van onszelf. We moeten langer doorwerken en blijven langer zelfstandig wonen; door deze veranderingen eisen we meer van ons gezichtsvermogen. Op de beurs zijn Visio professionals aanwezig met informatie en advies over de hulpmiddelen, wonen, welzijn en zorg om het leven voor mensen met een visuele beperking en hun naasten een beetje gemakkelijker te maken. Wanneer iemand slechter gaat zien of helemaal blind wordt, heeft dat vaak ingrijpende gevolgen. Bij Visio staat altijd de vraag van de cliënt centraal; samen met de cliënt zoek Visio naar de beste oplossing voor een zo zelfstandig mogelijk leven. Familieleden, mantelzorgers en zorgprofessional, die betrokken zijn bij iemand met een visuele beperking, kunnen deze beursdag ook voor advies en informatie bij de stand van Visio terecht. Zaterdag 1 oktober, 10.00 tot 15.00 uur. Zorgcentrum Hendrik Kok, de Ziel 86 Rolde. Toegang gratis.

Auteur

Albert-Jan Garama