Drie Drentse acts naar naar Eurosonic

Assen

De Drentse bands Loop Alley en Blackbriar en singer-songwriter Timo de Jong mogen optreden tijdens Eurosonic 2017. De acts werden tijdens het festival Drentsch Peil XL door een team van professionals geselecteerd voor het internationale festival. De bands worden de komende maanden onder de naam ‘Drenten uit de pap’ gecoacht om een goed concert neer te zetten.

Loop Alley (Assen) brengt energieke cross-overs tussen popmuziek en house. Blackbriar (Assen) is en alternatieve metal band met gothic invloeden en Timo de Jong (Meppel) is een singer-songwriter pur sang. K&C en The Bake Shop willen een nieuwe lichting Drentse acts de mogelijkheid bieden zich regelmatig te presenteren aan publiek, pers en programmeurs van podia en festivals. De meest opvallende acts worden geselecteerd voor Eurosonic. K&C en The Bake Shop laten zich daarbij adviseren door professionals als festivalprogrammeurs en professionele muzikanten. Over de drie acts die nu geselecteerd zijn schrijven de professionals: “De gekozen acts zijn veruit de beste van alle 24 acts die we gezien hebben tijdens Drentsch Peil XL. Ze blonken uit in pakkende nummers of een fantastische podiumpresentatie. En soms geldt less is more, zoals bij Timo de Jong”. Eurosonic is het grootste showcasefestival van Europa en vindt ieder jaar in januari plaats in Groningen. Het festival vindt in 2017 van 11 tot en met 14 januari plaats. Eurosonic is onderdeel van Eurosonic Noorderslag. Naast betaalde optredens is er jaarlijks een randprogramma met gratis optredens. De Drenten uit de pap zijn onderdeel van dit programma.

Auteur

Albert-Jan Garama