Boekenbeurs Westerbork klaar voor 20-jarig jubileum

WESTERBORK

Zeven vrijwilligers zijn vanaf begin april elke week een ochtend actief geweest om de jaarlijkse Boekenbeurs van WereldWinkel Westerbork voor te bereiden.

Op zaterdagochtend 8 oktober van 10.00 tot 16.00 uur liggen meer dan 10.000 tweedehandsboeken klaar in De Voorhof aan de Hoogeveenseweg. De toegangsprijs is slechts één euro per persoon en kinderen tot 12 jaar mogen zonder betaling naar binnen.

Verrassend is dat dit jaar heel veel bijna nieuw uitziende exemplaren zijn binnengekomen. Ook nu weer diverse categorieën waaronder een grote hoeveelheid literaire werken. Maar daarnaast ook stapels kinderboeken, historische bundels, sciencefictions, reisverhalen, hobbyboeken, kookboeken etc. Behalve papieren inbreng tevens CD’s, DVD’s en een grote hoeveelheid grammofoonplaten. Bezoekers die deze goedkope artikelen gaan aanschaffen, helpen mee aan het ondersteunen van armlastige inwoners van derde wereldlanden. De opbrengst van de Boekenbeurs komt hieraan ten goede. Deels door de Westerborker WereldWinkel in stand te houden en deels door financiering van projecten in ontwikkelingslanden.

Ter ere van het 20-jarig bestaan van de Boekenbeurs mogen kinderen van basisscholen dit jaar meedoen aan een tekenwedstrijd met als thema: ‘Wie tekent de mooiste boekenwurm?’ Inleveren van de tekeningen kan tijdens de Boekenbeurs in de kinderhoek. De tekening moet voorzien zijn van naam, leeftijd en telefoonnummer. Er zijn leuke prijzen te winnen.


Auteur

Redacteur