500e huurder zegt ‘JA!’ tegen zonnepanelen

Assen

Deze week werd de 500e woning van Woonservice voorzien van zonnepanelen. Huurders van Woonservice kunnen tegen een huurverhoging van euro 12 per maand acht zonnepanelen op hun woning krijgen. De woningcorporatie wil hiermee de woonlasten van haar huurders verlagen. De heer Laumans uit Nieuw-Balinge was de 500e huurder die ‘Ja!’ zei tegen zonnepanelen. Hij werd door de vakmannen van Woonservice extra in het zonnetje gezet.

Huurders die kiezen voor zonnepanelen wekken circa 1.700 kWh per jaar op. “Zodra de zonnepanelen op het dak liggen begint onze huurder met geld verdienen. Gemiddeld zo’n euro 240 per jaar. Wij zijn er trots op dat al 500 huurders bewust naar hun energieverbruik en energielasten hebben gekeken en hebben gezegd ´met zonnepanelen ben ik niet alleen goed bezig, het is ook nog eens goed voor mijn portemonnee’“, aldus Manager Vastgoed Leon Vries. Jaarlijks 500 woningen De komende vier jaar reserveert Woonservice budget om jaarlijks circa 500 woningen te voorzien van zonnepanelen. “Uiteindelijk moet op iedere woning waar het kan, zonnepanelen liggen. Daarnaast liggen er op een groot deel van onze wooncomplexen zonnepanelen voor het energiegebruik in de openbare ruimten.” Energiepioniers Naast het plaatsen van zonnepanelen is Woonservice een energiepilot gestart met 16 huurders, de energiepioniers. Leon Vries: “Met zonnepanelen zijn we goed op weg, maar wat gaan we daarna doen? We hebben een enthousiaste groep huurders bij elkaar gekregen die samen met ons kijkt naar energiebesparing en nieuwe manieren van energievoorziening.” De energiepioniers gaan verschillende nieuwe systemen op het gebied van verwarming en ventilatie uittesten in hun woning. “De kennis en ervaringen die we samen met de energiepioniers op doen, vormt de input voor ons energiebeleid voor de toekomst.” Foto: De vakmannen van Woonservice overhandigen de heer Laumans een boeket bloemen en een pakket energiebesparende producten.

Auteur

Albert-Jan Garama