Repair Café Assen is jarig

Assen

Repair Café en het Repair Café Assen zijn beide jarig. In oktober 7 jaar geleden werd in Amsterdam voor het eerst een bijeenkomst gehouden. Het Repair Café Assen ging vier jaar geleden van start en is sinds 2½ jaar iedere eerste zaterdag van de maand in Kloosterveen te vinden.

Met een beetje moeite kan een kapotte stoel, jas of keukenapparaat vaak nog jaren mee, maar niet iedereen heeft de kennis en de vaardigheid in huis om zelf te repareren. De vrijwilligers van het Repair Café helpen de door bezoekers meegebrachte kapotte spullen weer aan de praat te krijgen en te voorkomen dat er nieuw moet worden gekocht. Zaterdag 1 oktober kan men van 11.00 tot 16.00 uur terecht in de MFA Kloosterveste, Vesteplein 5 in Kloosterveen. Een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt gewaardeerd, de parkeergarage is gratis.

Auteur

Albert-Jan Garama