Nieuw seizoen Literaire Hemel

Assen

De najaarsprogrammering van De Literaire Hemel is bekend. Ondermeer Dolf Verroen, schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk 2016, debutant Jente Posthuma en Büch-biograaf Eva Rovers zijn te gast in De Amer te Amen.

De eerste bijeenkomst van het nieuwe seizoen is vrijdagavond 14 oktober om 20.30 uur. Uitgever Annette Portegies en hoogleraar literatuur Ben Peperkamp vertellen over leven en werk van Doeschka Meijsing (1947-2012). Bijzonder is ook het verhaal van Babah Tarawally. Hij vluchtte in de jaren negentig voor het oorlogsgeweld uit Sierra Leone en kreeg na een procedure van zeven jaar asiel in Nederland. Hij studeerde in Groningen en is nu schrijver. In zijn tweede boek ‘De verloren hand’ neemt hij de lezer mee in de belevingswereld van asielzoekers en hun worsteling om opgelopen trauma’s te boven te komen. Zie voor het complete programma www.literairehemel.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama