CSG Beilen overhandigt collages verkeersproject

Assen

Brugklassers van locatie CSG Beilen hebben donderdag 29 september fotocollages met moeilijke verkeerssituaties gepresenteerd aan wethouder Lohuis.

De leerlingen hebben tijdens het school-thuis-route project aan het begin van het schooljaar, de route die zij dagelijks afleggen naar school in beeld gebracht, met als doel te leren hoe ze het beste met die lastige verkeerssituaties om kunnen gaan. Leerlingen presenteren de collages aan de wethouder, om hun veiligheid bespreekbaar te maken. De gemeente probeert, waar mogelijk, punten aan te pakken die de leerlingen naar voren brengen. Het is op locatie CSG Beilen al jaren een gewoonte om bij de start van het schooljaar het school-thuis-routeproject in het lesrooster op te nemen van leerjaar 1. Het project wordt gefinancierd door gemeente Midden- Drenthe en Provincie Drenthe. De uitvoering ligt in handen van Wouko Sneyder rijopleiding uit Hoogeveen.

Auteur

Albert-Jan Garama