Watertappunten in Beilen feestelijk geopend

Assen

Bij het CSG en het Dr. Nassaucollege in Beilen heeft wethouder Gert Jan Bent van de gemeente Midden-Drenthe woensdag 28 september twee watertappunten officieel in gebruik genomen.

Meer dan 800 scholieren hebben het “glas” geheven met de wethouder en dus water gedronken. Tijdens de opening is er door een aantal leerlingen een freerunning demonstratie gegeven. Het plaatsen van de watertappen bij de twee scholen is een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) Midden-Drenthe. Het doel hiervan is om de scholieren te stimuleren om meer water te drinken, in plaats van gezoete drankjes. Water drinken wordt weer heel gewoon. De beste dorstlesser is water. Water drinken levert een positieve bijdrage aan de preventie van overgewicht.

Auteur

Albert-Jan Garama