Vermaak op het Kinder Buiten Festival

Assen

Op zondag 2 oktober organiseert Stichting Het Drentse Landschap de derde editie van het Kinder Buiten Festival, dat traditiegetrouw plaatsvindt bij boerderij Kamps in Rolde. Iedereen, jong en oud, is tussen 12.00 en 17.00 uur van harte welkom op het leukste buitenfeest van het jaar: de toegang is gratis.

Het totale programma is te vinden op www.drentslandschap.nl/event/kinderbuitenfestival. Onder het motto ‘Kom je buiten spelen?’ belooft het weer een gezellige speeldag in de natuur te worden, met uiteenlopende activiteiten: van spannende speurtochten tot creatief aan slag, bijvoorbeeld met het maken van een kompas. Misschien wil je liever helpen met snoeien of andere klusjes in het groen? Ook dat kan, want er is zoveel te doen! Reuzenbellen blazen, zelf doen of kijken hoe de experts gigantische zeepbellen blazen. Even uitrusten en luisteren naar leuke verhalen, je verwonderen over rare snoeshanen én een heuse freule tegen het lijf lopen. Er uiteraard zijn er ook allerlei lekkernijen verkrijgbaar, want buiten actief bezig zijn maakt hongerig! Van 12.00 tot 17.00 uur,  rond boerderij Kamps, Kamps 1 Rolde. Parkeren: achter café De Aanleg, Asserstraat 63, 9451 TA Deurze (vanaf daar is het ongeveer 5 minuten lopen naar het festivalterrein).

Auteur

Albert-Jan Garama