RUBRIEK Drents Archief Herinneringen in beeld 'Jazzband'

Assen

Het Drents Archief maakt mensen bewust van hun eigen sporen in het verleden. Deze fotorubriek is daar een voorbeeld van. Onderwerp deze week: ‘Jazzband’.

ASSEN - Op zaterdag 1 oktober is het de Dag van de Drentse Geschiedenis met tal van activiteiten in de Asser binnenstad. Om dat evenement aan te kondigen maakte de organisatie gebruik van de oude foto hierboven. Dat zorgde echter wel voor verwarring, zo bleek later. ‘Geeft de La Vida New Orleans Jazzband werkelijk een optreden op 1 oktober? Dat zal toch niet waar zijn?’ Het is inderdaad niet waar. De foto is alleen gebruikt omdat het een historische afbeelding is van een feestelijk evenement. Wel mooi dat veel Assenaren zich dat optreden tijdens het Jazzfestival in 1984 nog wisten te herinneren. Wilt u weten wat er op 1 oktober wèl op het programma staat? Kijk dan op www.drentsarchief.nl/dvddg Joke Wolff. Foto Drents Archief / collectie gemeente Assen.

Auteur

Albert-Jan Garama