Open dag De Groene Varkens

Assen

Moeder en zoon doen groen! Moeder Anita zit in De Groene Varkens en zoon Sander zit in de groene kleding. Dus waarom niet samen een klein groen marktje organiseren?

Ieder jaar rond dierendag kunnen klanten en buurtgenoten, Assenaren een kijkje komen nemen bij de nieuwe biggen. Dit jaar komen daar nog enkele leuke groene items bij zoals de kleding van Organic Wear, de naam van Sander's bedrijfje maar we houden het klein vandaar de naam voor het evenementje. Sander begon Organic Wear om een verschil te maken: "In plaats van te kijken naar de bestaande winkels die kleding aanbieden met een klein percentage biologisch katoen met dezelfde slechte leef- en werkomstandigheden voor de arbeiders en grote impact op het klimaat, ben ik zelf aan de slag gegaan. Organic Wear is eerlijke, klimaatneutrale kleding van 100% biologisch katoen." Sander behoorde tevens tot één van de halve finalisten van het Noord Design Award. Er zijn aardappelen en uien te koop van eigen erf. Natuurlijk bemest met de fantastische kwaliteit mest van eigen varkens. Je kunt er je eigen speltmeel malen op de fiets. En wil je je ook een beetje boer voelen dan mag je even plaatsnemen voor een foto op de oude Guldner tracktor. Natuurlijk kunnen mensen komen knuffelen met de varkens, want varkens zijn er niet alleen om op te eten aldus Anita. Onze Groene Varkens zijn zeer aaibaar en lief. Honden worden al ingezet om therapeutische redenen dus waarom geen varkens? Varkens zijn zeer schone dieren en van allergiën zoals mensen bij honden of katten kennen ervaren is geen sprake. Cadeautip: cadeaubon voor het Knuffelen met Varkens. Te koop tijdens het Klein Groen Marktje. Open dag De Groene Varkens, zondag 2 oktober van 12:00 - 16:00 uur, Kanaaldijk 34 Assen.

Auteur

Albert-Jan Garama