Jubileumconcert met nieuwe Drentse liedjes door Eendracht Assen

Assen

Harmonieorkest Eendracht viert zondag 9 oktober om 15.00 uur het 60-jarig bestaan met een jubileumconcert in Theater de Schalm ( Podium Zuidhaege) te Assen. Voor deze gelegenheid bestaat het orkest uit leden, oud-leden en gastspelers.

Het beloofd een afwisselend concert te worden, met voor de pauze een mix van oud en nieuw werk op verzoek van de leden en twee verrassende solo stukken. Na de pauze worden, in samenwerking met Stichting Betoeterd in het kader van het project ‘Drentse Liedties op tournee deur Drenthe’, een aantal nieuwe Drentstalige liedjes opgevoerd. Professionele arrangeurs hebben deze liedjes geschikt gemaakt voor harmonie/fanfare-bezetting. Een speciale gast is de Drentse zangeres Martijje met haar combo. Tijdens het conert klinkt het nummer ‘Daniël‘ van haar nieuwste cd ‘Evenwicht’ voor het eerst in een harmonieorkestbewerking. Het jubileumconcert is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het VSB fonds, het Oranjefonds en de NAM. Het hele jubileumjaar verzorgt de blaasband E-klein optredens op diverse locaties. Ook organiseert Eendracht op 29 oktober in het kader van Oktobermaand Kindermaand in samenwerking met Joyah Music Assen de workshop ‘Doe mee met de muziek’ voor kinderen van de leeftijd 4-12 jaar. Meer op www.harmonieorkestorkest-eendracht.nl Foto gemaakt door Eendracht.

Auteur

Albert-Jan Garama