IVN-KNNV excursie op De Haar bij Laaghalerveen

ASSEN

Wie gaat er mee wandelen met een IVN-natuurgids op militair oefenterrein De Haar? IVN-KNNV Assen heeft zaterdag 1 oktober een excursie op het militair oefenterrein De Haar bij Laaghalerveen.

Het terrein ten zuiden van Assen is vrij recent aangelegd. Daarvoor maakte het gebied deel uit van de buurtschap Laaghalerveen. Bij de aanleg van het oefenterrein is een aantal boerderijen en huizen van deze buurtschap afgebroken. De sporen van vroegere bewoning zijn nog zichtbaar. Militaire oefenterreinen staan bekend om hun bijzondere natuurwaarden. Op De Haar zijn altijd reeën te zien, oeverzwaluwen nestelen er veelvuldig en klapeksters worden er waargenomen. Om 14.00 uur, start bij het informatiebord ingang oefenterrein nabij de bocht De Haar/Laaghalerveen. Gratis deelname.

Auteur

Albert-Jan Garama