Ralph de Jongh in Dinercafé de Cerck

Assen

Het eerste concert van het nieuwe seizoen in DInercafé de Cerck wordt zoals gewoonlijk gegeven door Ralph de Jongh. Deze in de Amer, door Harry Muskee ontdekte blueszanger zal op vrijdag 30 september om 21.30 uur aftrappen.

Het concert is gratis te bezoeken. Ralph de Jongh liet onlangs in de krant weten dat hij tegenwoordig van de muziek kan leven. Na een optreden in het voorprogramma van Cuby and the Blizzards in de Amer hoorde Muskee de stem van de Jongh en dacht te maken te hebben met een zwarte blueszanger uit de Mississippi Delta. Het bleek Ralph de Jongh te zijn die hierna een hele tournee van Cuby het voorprogramma mocht verzorgen. Wie zijn ogen dicht doet en luistert naar de stem van Ralph de Jongh moet ook ongetwijfeld denken aan Mick Jagger. Inmiddels meer dan tien jaar later is de Jongh nog steeds een sensatie in het Nederlandse blues circuit. Zie ook www.decerck.nl. Foto  Marius Rouwenhorst.

Auteur

Albert-Jan Garama