Verslag Mid-Fryslân 1 – AVO 1

Assen

In het zomerswarme Reduzum toonden de korfballers van AVO 1 vanmiddag karakter het nog ongeslagen Mid-Fryslân 1 in een spannende wedstrijd verdiend te kloppen.

Twee zeer belangrijke punten gingen dus mee naar Assen. Maar wat moest er worden geknokt om dat voor elkaar te krijgen. AVO opende de score en nam een 0 – 2 voorsprong. De thuisclub kwam terug maar AVO hield het voortouw en stand na elf minuten op 1 – 4. Zoals het Friezen betaamt gaven ook deze korfballers niet op en scoorden halverwege de eerste helft de gelijkmakende 6 – 6. Het thuispubliek geloofde er in maar de Assenaren hadden direct hun antwoord klaar en liepen weer twee punten uit. AVO had eigenlijk steeds het betere van het spel, was effectiever in het creëren van kansen, maar kreeg geen controle op de wedstrijd. Bij de rust was de stand door Mid-Fryslân weer gelijk getrokken, 10 – 10. Na de rust was er geen verandering van het spelbeeld. Tot 12 – 12 ging de score gelijk op waarna AVO doorstoomde naar een 12 – 16 voorsprong. Dat bleek achteraf toch een cruciale AVO-demarrage geweest De vele meegereisde supporters uit Assen konden even opgelucht adem halen. De spanning leek even weg. Maar er waren nog ruim twintig minuten te gaan en ja hoor waar AVO tot 15 – 19 met een ruimere marge kon spelen, kwam de thuisclub terug tot de stand 18 – 19. Met nog een minuut of acht te gaan scoorde AVO van afstand 18 – 20 op het scorebord. In die laatste minuten hield AVO het hoofd koel en hoewel er zich voor beide korven nog hachelijke momenten voordeden, kwam de overwinning toch bij het team dat er de meeste aanspraak op maakte. Een belangrijke overwinning omdat AVO hiermee in de achtervolging blijft op koploper Groen Geel 1 dat twee punten meer heeft. De volgende competitiewedstrijd is komende zondag 2 oktober wanneer AVO 1 aan de Martin Luther Kingweg ZKV 1 uit Zaandam ontvangt. Deze wedstrijd begint om 14:30 uur. Tussendoor speelt AVO 1 komende woensdag 28 september nog de bekerwedstrijd Tegen WezHandich/DOW 1. Die wedstrijd begint om 20:00 uur in Rottevalle. Harm Jan Scheepstra

Auteur

Albert-Jan Garama