ACV tegen Urk op zoek naar herstel

Assen

ACV leed afgelopen zaterdag de eerste nederlaag in de competitie van de Hoofdklasse B van het zaterdagvoetbal. Het deelt nu in punten de eerste plaats op de ranglijst met Staphorst en DOVO, die alleen door een beter doelsaldo boven de ploeg van trainer Fred de Boer zijn geklasseerd.

ACV krijgt zaterdag de mogelijkheid om zich op eigen terrein te herstellen. Dat moet dan gebeuren tegen Urk, een ploeg waartegen in de loop der jaren al talrijke keren werd gespeeld. Daarbij is gebleken dat de stand op de ranglijst in deze confrontaties niet altijd doorslaggevend is. Urk staat zevende met twee overwinningen en drie gelijke spelen, maar verloor net als ACV ook nog maar één keer. Trainer van Urk is Lucas Hoekman. Hij voetbalde er ooit zelf en stond in die tijd ook regelmatig tegenover ACV. Er is dus een groot gemeenschappelijk verleden, maar zaterdag telt het heden. ACV-Urk begint zaterdag om 14.30 uur op Sportpark Stadsbroek.

Auteur

Albert-Jan Garama