Vrijwilligers welkom bij Dierenweide Oranjebond

Assen

Per jaar bezoeken ongeveer 1500 kinderen de dierenweide in het Aafkes bosje. De kinderen vinden contact met dieren prachtig, maar willen ook even ravotten om hun energie kwijt te raken.

De vrijwilligers wilden graag een aantal speeltoestellen waardoor er nog wat meer te doen is. Vervolgens heeft het Rabofonds de aanvraag van Dierenweide Oranjebond gehonoreerd en ruim euro 3000 toegekend om dit voor elkaar te krijgen. Dankzij de adviezen van Houthandel Drenthen kon de Dierenweide mooie speeltoestellen aanschaffen en is er een parcours aangelegd. De dieren worden op werkdagen verzorgd door bewoners van zorgboerderij Ko-bus. In vakanties en weekeinden zijn er vrijwilligers uit de buurt die dit doen. Echter, de openingstijden verruimen blijft een grote wens. Er worden vrijwilligers gezocht voor de gezelligheid om kinderen en bezoekers op te vangen in het weekeinde en op middagen. Informatie: dierenweideoranjebond@gmail.com.

Auteur

Albert-Jan Garama