Thom Bonder van MTB Team Klaucke uit Assen wordt Drents Kampioen ATB 2016

Assen

Zondag werd het Open Drents kampioenschap ATB verreden in Exloo. De wedstrijd werd georganiseerd door de ATB vereniging Biking Neighbours en bestond uit een rondje van 7,5 km welke zes keer moest worden afgelegd.

De start en finish vonden plaats in het centrum van Exloo. Verder voerde het parcours langs een aantal rechte stukken, singletracks en de zandafgraving waarbij nog een klimmetje moest worden genomen. Al vrij snel ontstond er een kopgroep van vier renners die geruime tijd goed samenwerkten. Een ronde voor het einde bleven er drie renners over en moesten de podiumplaatsen worden verdeeld. Thom Bonder uit Assen werd eerste, Gerben Mos uit Havelte tweede en Tim Smeenge uit Zeegse eindigde op de derde plaats.

Auteur

Albert-Jan Garama