Talkshow Asser Praat

ASSEN

In De Nieuwe Kolk Assen wordt op de zondagmiddagen 9 oktober en 13 november Asser Praat gehouden, een praatshow over Assen en zijn historie.

Het initiatief voor deze talkshow komt van twee leden van de Asser Historische Vereniging, namelijk Kars Klok en Bernd Otter (hoofd-redacteur Asser Historisch Tijdschrift ). Zij nodigen op – vooralsnog twee zondagmiddagen – gasten uit die vertellen over hun aandeel in de lokale geschiedenis. In het programma krijgt de bekende rubriek uit het Asser Historisch Tijdschrift “Straat van mijn jeugd” een mondelinge variant, er valt een kleintje geschiedenisquiz te verwachten en er is aandacht voor een van de grotere ontwikkelingen in de stad en een positief kritische uitsmijter. Op 9 oktober staan de veranderingen in de binnenstad in de schijnwerper, op 13 november de culturele ontwikkelingen in de stad. Dit alles begeleid met oude foto’s uit het AHV-archief en niet te vergeten muziek. De Asser zanger en liedjesschrijver Jason Staal verleent zijn medewerking.

Asser Praat wordt gehouden onder auspiciën van de Asser Historische Vereniging en voor de organisatie tekenen De Nieuwe Kolk en de bibliotheek.

Beide keren begint de talkshow om 14.30 uur en de plek is het loungecafe van theater De Nieuwe Kolk. Het is de bedoeling om het gezellig en informeel te houden.

Voor slechts 7.50 euro zijn nog enkele kaarten te krijgen bij de balie van De Nieuwe Kolk of via de website www.DNK.nl

Contactadres: karsklok@hotmail.nl


Auteur

Redacteur