Mooie bijdrage orgelrestauratie Jozefkerk

Assen

Onder de titel “Stemmen voor een klinkend Monument” gaven het Asser Mannenkoor en het Gospelkoor El Elohim afgelopen zaterdag een sfeervol benefietconcert in de Jozefkerk. De opbrengst was 1375 euro.

Het Asser Mannenkoor zong een keur aan liederen die de concertbezoekers meevoerden van de Russische steppen naar het Land van Maas en Waal (Boudewijn de Groot). Gospelkoor El Elohim zong een aantal bekende gospels, maar ook populaire liederen zoals “Mag ik dan bij jou.”(Claudia de Brij). Nieuw voor beide koren was een gezamenlijk optreden. Daarvoor hadden ze onder andere de wereld beroemde song “Hallelujah” van Leonard Cohen uitgekozen. De restauratie van het Van Dam orgel in de Jozefkerk in Assen is in volle gang. De feestelijke oplevering zal plaatsvinden in het weekeinde 25-27 november. Het sfeervolle benefietconcert van Het Asser Mannenkoor en het gospelkoor El Elohim heeft muzikaal en financieel een mooie bijdrage geleverd aan de restauratie van het orgel.

Auteur

Albert-Jan Garama