Liedjes van Eric Taylor klinken In De Amer

Assen

Eric Taylor is eigenlijk niet meer weg te denken uit het programma van De Amer, waar hij ooit werd geïntroduceerd door zijn vriend Harry Muskee. Zondag 2 oktober begint de Amerikaan in Amen aan zijn achttiende optreden.

Vietnamveteraan Eric Taylor (1949) is een overlever en een leermeester in de Texaanse singer-songwritermuziek. Hij werkte, woonde en leefde met Townes van Zandt, die zijn heftige levensstijl met de dood moest bekopen. Eric Taylor kostte die periode zijn doorbraak naar het grote publiek. De kwaliteit van zijn werk wordt wel erkend. Steve Earle, die met Eric Taylor heeft opgetreden, zegt over hem: “Hij is een van mijn helden en leermeesters.” Ook met Lyle Lovett en Nancy Griffin stond hij op het podium. De teksten en melodieën van Eric Taylor hebben de compactheid van de blues. Geen akkoord te veel, hét voorbeeld van minder is meer. Hij schrijft liedjes over verlies, tegenslag en schoonheid. De melancholische liedjes balanceren op de grens van pijnlijk en mooi. Bij zijn zeventiende bezoek aan De Amer was duidelijk dat Eric Taylor fysieke problemen heeft. Hij liep met een stok en speelde zittend op een stoel. Maar de muziek stond als een huis. Aanvang: 14.00 uur, voorprogramma: 13.15 uur, entree euro 17,50. Reserveren via 06-83225680.

Auteur

Albert-Jan Garama