Jan Hummel uit Assen wint Gouden Buur Award Drenthe

Assen

Buurtapp Nextdoor ontving ruim 300 nominaties voor Gouden Buren in aanloop naar Nationale Burendag zaterdag 24 september. In de provincie Drenthe is Jan Hummel uit Assen verkozen tot Gouden Buur 2016.

Elke buurt kent zijn helden: een buurman of buurvrouw die echt het verschil maakt. Iemand die gezelligheid op straat brengt of die je altijd om hulp kan vragen. Deze buurtbewoners zet Nextdoor, een besloten buurtapp waarop al meer dan 2.800 Nederlandse buurten actief zijn, deze week in het zonnetje met de Gouden Buur Awards. Jan Hummel uit de buurt Kloosterhage in Assen is verkozen tot Gouden Buur van Drenthe. “Met gezellige barbecues en oudejaarsevenement met oliebollen, brengt Jan de hele buurt samen” vertelt Tamar van de Paal, Country Manager Nextdoor Nederland. “Daarom is hij voor ons een echte Gouden Buur!” “Op dat moment komen alle buren samen!” “Jan organiseert al vele jaren de populaire buurtbarbecue en het oliebollenfeest. Hij doet dan alle inkopen en verstuurt de uitnodigingen. Ontzettend veel werk!” Buurman Herald nomineerde Jan Hummel. “We hebben met de buurt nu ook spullen gekocht voor onze buurtfeesten. Die liggen bij Jan in de garage,” vertelt Herald. “Onze buurt begon als een nieuwbouwwijk”, vertelt Gouden Buur Jan Hummel. “Daardoor kende niemand elkaar: er waren nog geen voorzieningen en het was echt nog een bouwkeet. Daarom begon ik met het organiseren van de buurtfeesten, om de buurt samen te brengen en het onderling contact te stimuleren. Dat doe ik nu al zo’n 14 jaar.” “Kijk, het is misschien maar een barbecue of oliebollenfeest, maar op dat ene moment komen alle buren bijeen, om te praten, om kennis te maken. Sociaal gezien is het erg belangrijk voor de buurt en onderlinge relaties”, vertelt Herald. “Het buurtcontact is ontzettend gegroeid de afgelopen jaren, en met Nextdoor wordt dat alleen maar meer!” Nextdoor’s Gouden Buur Awards Een half jaar na de lancering van Nextdoor in Nederland, maken meer dan 2.800 buurten dagelijks gebruik van de besloten buurtapp. In Assen is ruim een kwart van alle buurten actief op het platform. Buren delen er aanbevelingen voor een goede klusjesman of oppas, lenen een boor of geven een oude tafel weg, organiseren straatfeesten en houden een oogje in het zeil om de veiligheid te bevorderen. “Bewoners geven om hun buurt en zijn enorm innovatief om samen voor lokale problemen oplossingen te vinden” aldus Van de Paal. “Kloosterhage is een mooi voorbeeld van een buurt waar buren elkaar via Nextdoor weten te vinden om de buurt samen te verbeteren”. Ook in de andere provincies zijn er Gouden Buren verkozen: van Groningen tot Limburg, Drenthe tot Zuid-Holland. Bekijk de lijst met alle Gouden Buren op: https://blog.nextdoor.nl/.

Auteur

Albert-Jan Garama