Radio de Buizerd met marathon actie voor Stichting Ambulance Wens Nederland

REGIO

Radio de Buizerd begint 7 oktober met een acht daagse marathon actie voor het goede doel. Zij bouwen een mobiele studio op in Ons Café aan de Kerkstraat en gaan daar live muziek draaien op verzoek. Door een verzoeknummer aan te vragen doneert de luisteraar of bezoeker van het café (euro 2) een kleine bijdrage aan het goede doel.

“Samen met Frank Posthumus gaan wij er dit jaar weer een speciale actie van maken” zegt Nick ten Wolde “Dit maken wij mogelijk door alle sponsoren, luisteraars op onze website en café bezoekers”. Vrijdag 7 oktober opent om 21:00 uur de burgemeester Marco Out onze actie door middel van een startsein waarbij wij beginnen met live muziek draaien, gevolgd door de opening vindt er een schlager / après-ski (oktoberfeest) achtige feestavond plaats waar ook braadworsten en glühwein te verkrijgen zijn, aanvang is 22:00 uur. Een uur voor de opening, dus om 20:00 uur, is er al een 40-uurs dartmarathon gestart. Deze darters gaan 40 uur achter elkaar darten voor het goede doel. Mee doen kan en kost €1,- per leg. Frank zijn schoonmoeder is op 5 mei overleden aan kanker. De Stichting Ambulance Wens Nederland heeft het voor zijn schoonmoeder nog eenmaal mogelijk gemaakt om als niet mobiel terminaal patiënt met echtgenote, kinderen, aanhang en kleinkinderen naar de Efteling te gaan. Zij heeft daar een fantastische dag beleefd, dit allemaal op vrijwillige basis door de medewerkers van de Stichting. Frank heeft het beloofd aan zijn schoonmoeder een actie op poten te zetten en een flink bedrag hiervoor in te zamelen. De zaterdag erna vindt er in Café Obelix een Hollandse avond plaats waarbij zanger Rene Wanders zal optreden. In het café zijn donatiebakken aanwezig en uiteraard gaat de gehele opbrengst daarvan naar het goede doel. Aanvang van deze feestavond is 23:00 uur. Vrijdag 14 oktober zal het team van Radio de Buizerd rond 17:00 uur afsluiten met de marathon actie en wordt de mobiele studio weer afgebroken. Na de marathon actie vinden er in 1809. Lodewijk Napoleon en Café de Witte Bal een feestavond plaats, ook speciaal met donatiebakken voor de actie van Radio de Buizerd. Alle opbrengsten gaan naar het goede doel. In 1809. Lodewijk Napoleon zal band Eddy Current and the Field optreden, aanvang is 22:00 uur en in Café de Witte Bal zal Roelof Meijeringh and friends optreden, aanvang is 21:30 uur. Zaterdag 15 oktober viert Radio de Buizerd het slotfeest van de actie met Nederlandstalige artiesten. Hier treden o.a. op: Davey van der Sluis, Bé Dilling, Henkjan Tangenberg, Rene Wanders en Mathijs Laverman. Ook zal er nog een gastopreden, welke is nog geheim. De aanvang daarvan is 22:00 uur en de entree kost €7,-. Let wel op dat de kaarten al worden verkocht en vol is vol. De gehele week zullen er verschillende activiteiten te doen zijn, hou onze website in de gaten op www.radiodebuizerd.nl of op Facebook. Frank Posthumus en Nick ten Wolde. Radio de Buizerd.

Auteur

Albert-Jan Garama