Mountainbiketechniek met Start2Bike bij MTB Assen

Assen

Startende mountainbikers kunnen vanaf zondag 2 oktober weer meedoen aan Start2Bike trainingen bij MTB Assen. Onder leiding van ervaren trainers wordt gestart bij de nieuwe fietsaccommodatie Regionaal Wielercentrum Noord, Kortbossen 5 te Assen.

Er zal worden gewerkt aan basistechnieken als remmen, schakelen, bochtentechniek, klimmen en dalen. MTB Assen werd in 2014 nog verkozen tot beste startlocatie van Start2Bike. Op vier zondagen van 9.30 tot 12.30 uur krijgen startende mountainbikers les om hun sport naar een hoger niveau te tillen. Doordat de deelnemers technieken leren en hun fiets beter onder controle hebben, zullen zij na de training in staat zijn langere ritten te fietsen met een hogere moeilijkheidsgraad. De trainingen zijn geschikt voor zowel dames als heren. Start2Bike is ook geschikt voor mountainbikers die al enkele jaren op de fiets zitten, maar nog niet eerder een training volgden. De trainers hebben naast aandacht voor remmen en schakelen ook aandacht voor thema’s als balans, door mul zand rijden en het nemen van obstakels. Inschrijven voor deze cursus kan via Start2Bike.nl. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor deze cursus. Voor de deelnemers is een helm verplicht. Een mountainbike is eventueel te huur via Fietsen&Koffie in Assen.

Auteur

Albert-Jan Garama