Konmakandra Culturenfestival in de Gouverneurstuin

Assen

In de Gouverneurstuin in Assen is 25 september het Konmakandra Culturenfestival. Tijdens dit kleine multiculturele festival zullen artiesten uit verschillende culturen zich laten horen en zien.

Er is wereldpercussie van Makandra & friends, zangeres Anna Fado begeleidt zichzelf op de piano met Armeense volksliederen, de Molukse band S.A.N. speelt lagu lagu muziek en als afsluiter fungeert de rootsreggaeband Darlingtons & Foundation uit Groningen. De middag duurt van 13.00 tot 17.00 uur en wordt gepresenteerd door Michael Kenton. Hij presenteerde o.a. bij de Drentse voorronde van Kunstbende en bij BreakNorth, een jong hiphop radio & video collectief uit Groningen. De toegang is gratis. Konmakandra? Konmakandra is een Surinaams woord en betekent “samenkomst” en “met elkaar”. Het is ook de naam van de organiserende stichting uit Assen, die mensen vanuit verschillende culturen wil samenbrengen met activiteiten op het gebied van dans en muziek. Foto Darlintons en Foundation.

Auteur

Albert-Jan Garama