Schaaksimultaan tegen schaakgrootmeester Iozefina Paulet

Assen

Meerdere tegenstanders kunnen het op zaterdag 24 september in een simultaan schaak opnemen tegen Iozefina Paulet. Deze Roemeense schaakgrootmeester komt dan haar schaakkunsten vertonen bij Warenhuis Vanderveen te Assen tijdens het vierdaagse festijn Vanderveen op Stelten.

Iozefina Paulet studeert aan de Rijksuniversiteit Groningen en is sinds 2009 officieel schaakgrootmeester. Afgelopen augustus werd ze nog tweede op het NK schaken. Afgelopen jaren heeft Iozefina vaker simultaanpartijen gespeeld tegen de leden van Schaakclub Assen en het winkelend publiek. Als excellente schaakster liet ze menig tegenstander het brein breken. Het simultaanspel vindt plaats op zaterdag 24 september van 13.00 tot 16.00 uur op de begane grond van Warenhuis Vanderveen. Iedereen mag die dag kosteloos aanschuiven en het opnemen tegen deze vermaarde schaakgrootmeester.

Auteur

Albert-Jan Garama