B&W wil Sterk Midden-Drenthe lening verstrekken voor aanleg glasvezel

Assen

Als het aan het college van Midden-Drenthe ligt, krijgt de coöperatie Sterk Midden-Drenthe een lening om de aanleg van glasvezel in het buitengebied te realiseren.

Het gaat om een lening van maximaal euro 2.750.000. “Een fors bedrag”, aldus Gert Jan Bent, verantwoordelijk wethouder. “Maar wij vinden de aanleg van glasvezel in het buitengebied belangrijk. Sterk Midden-Drenthe heeft veel werk verzet om voldoende deelname te bewerkstelligen. Wij komen nu over de brug met deze lening, waar we wel een aantal voorwaarden aan verbinden”. Voorwaarden Zo mag de coöperatie onder meer het netwerk niet verkopen zonder goedkeuring van de gemeente. Eventuele winst moet gebruikt worden om de lening versneld af te lossen. In de raad van commissarissen moet ten minste één commissaris zitten die benoemd is door de gemeente. Aanbesteding en gunning De aanbesteding is deze week afgerond. Op 10 oktober vindt de voorlopige gunning plaats, deze wordt in de loop van november definitief. Gert Jan Bent: “Als de raad in de vergadering van september akkoord gaat met dit voorstel, zou de schop begin volgend jaar de grond in kunnen. Dat betekent dat ons buitengebied in de loop van 2017 over snel internet kan beschikken”.

Auteur

Albert-Jan Garama