Wijkverpleegkundige Auktje Steenhuisen neemt afscheid

Assen

Icare wijkverpleegkundige Auktje Steenhuisen neemt na ruim 50 jaar afscheid van de zorg waarvan ruim 25 jaar in de thuiszorg van Icare.

Op 17 jarige leeftijd begon Steenhuisen met werken in Dilgtoord van waar uit ze haar opleiding volgde in het Treslinghuis te Groningen. Nadien volgde ze de opleiding tot ziekenverzorgende aan het UMCG Groningen. Toen de kinderen geboren werden is ze er een tijdje tussenuit geweest. Het werken in de zorg bleef trekken en is ze weer begonnen met avond en weekenddiensten voor Tempo Team. Ze werkte vooral in Toutenburg in Groningen en volgde hier ook de opleiding tot afdelingshoofd. In 1988 werkte Steenhuisen bij het Groene Kruis waar ze de aantekening voor de wijk behaalde. Ze werkte samen met een aantal collega’s in de wijk Annen en omstreken en draaide toen ook de consultatiebureaus voor zuigelingen en kleuters. Nadien ging Steenhuisen naar Gieten, en is ze gestart met de MBO-V en daarna de HBO-V om als wijkverpleegkundige te eindigen. Ze heeft in haar loopbaan menig verandering meegemaakt in de thuiszorg maar blijft de charme van de zorg erg waarderen. Na een meer dan 25 jarig dienstverband bij Icare heeft Steenhuizen donderdag 22 september haar laatste werkdag om daarna te genieten van haar pensioen.

Auteur

Albert-Jan Garama