RUBRIEK De Drentse Zaak met Harry Weitering

Assen

Harry Weitering: 'Dit past perfect bij mij'

De Drentse Zaak is het werk- en kenniscentrum van ondernemend Assen. Binnen het pand aan de Beilerstraat zijn diverse bedrijven en een flexwerkruimte gevestigd. Sinds begin september heeft De Drentse Zaak met Harry Weitering een nieuwe, enthousiaste directeur. Bijna drie weken is hij nu directeur van De Drentse Zaak. En dat bevalt Harry Weitering meer dan goed. ,,Het is tot nu toe precies zoals ik had verwacht. De Drentse Zaak bestaat ongeveer vier jaar en is nog volop in ontwikkeling. Het is leuk om te zien dat er nog zoveel mogelijkheden zijn. Ik hou van verbinden en van samen kansen zien. Dan zie je bewegingen ontstaan en dat is heel mooi." Harry is met zijn nieuwe baan bij De Drentse Zaak en zijn werk voor Univé Noord-Nederland een druk bezet man. Zo houdt hij zich binnen Univé Noord-Nederland bezig met Relatiemarketing Zakelijke Markt in regio Assen en met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. ,,Het is wel druk ja, maar leuk druk. Ik ren van overleg naar afspraak en andersom," vertelt hij fanatiek. "Mijn mail en agenda lopen nu flink door elkaar. Dat is even aanpassen, maar went snel hoor!" Diversiteit De drukte past goed bij hem. Net als alles wat De Drentse Zaak te bieden heeft, zoals werkervaringsplekken, evenementen en diverse mogelijkheden voor ondernemers. ,,Ik wil niet alleen maar één ding doen, want dan verveel ik me. Dit past daarom perfect bij mij. De diversiteit vind ik heel leuk. Hier lopen ondernemers in alle soorten en maten rond." Enthousiast vertelt hij over alle mogelijkheden die hij ziet en over het succes van de werkervaringsplekken in het gebouw. ,,Momenteel stromen er vier medewerkers door naar een baan, waarvan twee bij ondernemers binnen De Drentse Zaak. Je ziet resultaat, dat geeft meteen voldoening." Zijn nieuwe baan leverde veel positieve reacties op. ,,Ik heb echt ontzettend veel reacties gehad. Het waren er wel enkele honderden en ze kwamen uit alle hoeken. Heel veel mensen gaven aan dat het precies bij mij past. Dat vind ik zelf ook, maar het is ook heel leuk om dat van anderen te horen," glimlacht Harry trots. Meer activiteiten en trainingen De nieuwe directeur zit vol plannen. Zijn eerste prioriteit is het leggen van verbindingen tussen de verschillende ondernemers in het werk- en kenniscentrum. ,,Er gebeurt al heel veel binnen De Drentse Zaak, maar gezamenlijk is er nog zoveel meer uit te halen. Volgend jaar moeten we nóg meer activiteiten, trainingen en opleidingen kunnen aanbieden aan ondernemers in de breedste zin van het woord." Harry is geen onbekende voor De Drentse Zaak. Al jaren geeft hij vanuit zijn rol bij Univé Noord-Nederland een workshop tijdens De Ladder naar Succes, speciaal voor startende ondernemers. Deze week staat er weer zo'n training op het programma. ,,Het is niet echt anders om dat te doen nu ik voor De Drentse Zaak werk. Het is pure kennisoverdracht over verzekeringen en ondernemers." Drie of vier dagen per week is Weitering te vinden in het pand van de Drentse Zaak aan de Beilerstraat. ,,Wanneer je als ondernemer eens vrijblijvend een kijkje wil komen nemen, ben je natuurlijk van harte welkom. Meld je bij de receptie en kom kijken wat De Drentse Zaak voor je kan betekenen.” Over De Drentse Zaak In De Drentse Zaak komen gevestigde ondernemers en starters samen. In het monumentale pand aan de Beilerstraat in Assen kan men terecht voor een eigen kantoor, vergaderruimtes en flexibele werkplekken. Kijk voor meer informatie op: www.dedrentsezaak.nl. Het Geheime Wapen Tekstschrijvers.

Auteur

Albert-Jan Garama