Patrick Slijngaard: 'Ik voel me nooit een verliezer'

Assen

Na tien jaar afwezigheid is Patrick Slijngaard bezig aan zijn tweede carrière als kickbokser. Volgende maand betreedt hij opnieuw de ring tijdens het kickboksgala The Warriors part IV.

ASSEN - ,,De reden dat ik zoveel jaren heb stilgestaan is puur mijn kinderen geweest. Ik kreeg mijn oudste zoon in 2003. Toen deed ik nog wel wedstrijden, maar dat was soms wel zwaar. Ik had destijds twee banen, ik moest veel trainen en had ook nog een kleine thuis die ik graag wou zien. In 2004 heb ik daarom nog maar één keer in de ring gestaan. Ik was vooral druk met werk en thuis. Ik trainde nog wel maar niet voldoende om wedstrijden te doen. Toch had ik nog wel de drang om in de ring te staan dus had ik bedacht om het toch weer te proberen in vorm te raken. En dat is ook gelukt. Op 26 juni 2005 vocht ik in Discotheek The Palace maar ik wist toen ook net dat ik voor de tweede keer vader zou worden. In 2006 werd mijn dochter geboren en daarna kreeg ik in 2007 nog een zoon. Dan moet je keuzes maken. Zo is het leven. Ik koos voor mijn gezin. “ ,,Inmiddels ben ik niet meer samen met de moeder van mijn kinderen en zie mijn kids elk weekend. Doordeweeks was ik veel alleen thuis en had ik nergens zin in. Daarom besloot ik weer volop te trainen. Dat heb ik gedaan. Ik ben weer fit geworden en na tien jaar stond in april weer in de ring. Ik heb die partij verloren op punten. Het is jammer dat de jury zo besloten heeft. Ik had wel het gevoel dat ik een goede partij had neergezet. Ik kon ook gewoon lachen na die partij. Ik voel me nooit een verliezer. “ ,,Kickboksen was een hobby en die hobby moest even wachten. Ik ben nu 37. Ik ben niet meer de jongste. Ik wil nu nog een paar gala’s doen. Zolang mijn lichaam het aankan ga ik door. Ik heb nog steeds dezelfde drive. Ik train vier keer in de week. Ik wil gewoon winnen. De leeftijd is wel anders. Ik vecht nu tegen jongens van begin twintig. Die zijn lichamelijk fitter, maar de gedrevenheid is hetzelfde.” Patrick Slijngaard treed op 8 oktober opnieuw de ring in tijden het kickboksgala The Warriors. Dat wordt gehouden in de Brinkhof in Norg. Zijn tegenstander is nog niet bekend. ,,Het is weer een verrassing tegen wie ik moet. Dat maakt mij niet zoveel uit. Ik wil gewoon winnen.” ,,Ik heb jaren laten liggen. Daar heb ik geen spijt van. Familie gaat voor de sport, maar achteraf denk ik wel eens dat ik met kickboksen ook mijn brood had kunnen verdienen. De wil was er wel maar ja, je moet soms keuzes maken in het leven. Daar moet je nooit spijt van hebben.” Maurice Vos Foto Maurice Vos

Auteur

Albert-Jan Garama