Opnieuw ruime zege voor darters Marsdijkhal 1

Assen

De darters van DC Marsdijkhal 1 hebben dinsdagavond in de Eredivisie opnieuw uitgehaald. Ditmaal was promovendus Rietplas 5 uit Emmen met 8-1 het slachtoffer.

Na de 8-1 zege in de openingswedstrijd tegen de clubgenoten van Marsdijkhal 4 waren de Assenaren erop gebrand opnieuw een ruime zege te boeken. Maar in de singlewedstrijden leek dit een lastige opgave te worden. Marcel Bos en Peter Marissen wisten beide met een moeizame 3-2 zege de Marsdijkhal op een 2-0 voorsprong te brengen. René Jalving deed vervolgens iets terug voor De Rietplas, waarna Yannick van de Reijen met een overtuigende 3-0 de tussenstand op 3-1 bracht. Peter Marissen en Dennis Jonkman kenden in de eerste koppelpartij nog een lastige wedstrijd, maar wonnen wel: 3-2. Daarna was het verzet van De Rietplas gebroken. Het koppel Marcel Bos/Yannick van de Reijen won de volgende twee koppels, waarna Marissen en Jonkman de Marsdijkhal op een comfortabele 7-1 voorsprong brachten. In de afsluitende teamronde was de Marsdijkhal opnieuw een maatje te groot. Dankzij dit achtste punt staan de Assenaren nu met zestien punten bovenaan in de Eredivisie.

Auteur

Albert-Jan Garama