Nena Ristic zingt Vredesconcert in Assen

ASSEN

Nena Ristic zingt met hart en ziel. Dat laat zij horen tijdens een bijzonder optreden in het kader van een Vredesconcert.

ASSEN - In Bosnië groeide Nena Ristic op in een muzikaal gezin. De vader van Nena Ristic had een gitaar. “Als hij op zijn werk was, pakte ik het instrument stiekem en speelde naar hartenlust. Dat heb ik verder mijn hele leven gedaan. Ik probeer vooral mijn gevoel te volgen. Het is mijn manier om mensen te helpen. Van mijn eerst verdiende salaris kocht ik een gitaar.” Tijdens de Vredesweek treedt zij donderdag 22 september om 20.00 uur op in de Apostolische kerk, Selma Lagerloflaan 5 in Assen tijdens een speciaal Vredesconcert. ,,Ik begin met een lied over Vrede, ga verder met aan loflied op Jezus, onze Redder en zing over de dromen in mijn leven. Dat doe ik vanuit mijn christelijke opvoeding als bron en basis. Tot mijn twaalfde jaar kreeg ik les van nonnen. Daarna ben ik mij gaan ontplooien. Want je mag je talenten niet verstoppen, is mij altijd geleerd. Volg in ieder geval altijd je gevoelens. Mijn teksten zie ik als een vorm van bemoediging.“ Mogelijkheden Zij kijkt met veel plezier uit naar de nabije toekomst. ,,In oktober ga ik met pensioen. Dan heb ik dus alle tijd om muziek te maken, alleen of met anderen. Thuis heb ik 27 instrumenten in alle soorten en maten. Daarbij zijn al negen soorten gitaren. Als mensen bij me komen, laat ik alle mogelijkheden zien en horen. Dan leg ik ze de vraag voor wat ze zelf het liefst willen.” Haar gevoelsleven speelde ook een belangrijke rol in de keuze van haar woonomgeving. ,,Mijn voorouders komen uit Oostenrijk. Mijn tweede voornaam Wilma wijst op de relatie met Nederland, want mijn oorspronkelijke familie kwam uit Den Haag. In Duitsland kwam zij toevallig in contact met Nana Mouskouri. Deze grote Griekse zangeres die zo mooi en zuiver zingt, trad ook op Stuttgart, toen ik daar zong. Later ontmoeten we elkaar weer in Bremen en herkende zij mij aan mijn ogen. Zij is met Elvis Presley mijn grote bron van inspiratie. Zijn stem is heel bijzonder, hij zingt net als ik met hart en ziel. Het belangrijkste in mijn nummers vind ik dat de toehoorders er vrolijk en blij van worden.” Helpen ,,Vanuit mijn christelijke opvoeding wil ik mensen helpen die hulp en steun nodig hebben. Voor mij hebben alle aardbewoners dezelfde God als leidsman. Ik zie alleen maar mensen en geen verschillen van ras, geloof of huidskleur. Laat ieder zich op een eigen manier ontplooien en geef ze die kans.” Ton Kuis

Auteur

Albert-Jan Garama