Drumschool Daisybell

Assen

Giovanni Timmermans en Joran Dijkstra zijn samen het kloppend hart van drumschool Daisybell. Giovanni heeft de afgelopen twintig jaar al heel wat leerlingen leren drummen. Sinds vijf jaar is Joran de tweede docent.

ASSEN – ,,Iemand meldt zich aan voor een proefles”, vertelt Giovanni. ,,Dan maak je eens kennis en ga je achter het drumstel en vraag ik of ze wel of niet al eens gedrumd hebben. Als dit wel het geval is zeg ik meestal probeer maar eens wat en van daaruit bouw ik het uit. Als je nog niet hebt gedrumd vertel ik onder meer iets over het instrument, hoe de onderdelen heten, over de stokhouding en hoe je met de voeten kan spelen. Ik laat ze ook naspelen en zo bouw je het op. Aan het eind van de proefles wordt met muziek meegespeeld en dan gaan ze wel met een smile naar buiten.” ,,Je begint bij de basis”, vult Joran aan. ,,Natuurlijk pikt de één het sneller op dan de ander en zijn er leerlingen die de stukken na een week perfect kunnen spelen, maar het speelplezier staat bovenal voorop. Het op de maat meedrummen gaat meestal al heel snel, binnen een paar lessen. Het is mooi om te zien dat de leerlingen steeds meer zelfvertrouwen krijgen. Bijvoorbeeld als ze op school een optreden meedoen, dan zijn ze de ster van de klas.” ,,Ik denk dat we gemiddeld veertig a vijftig leerlingen hebben, in de leeftijd van 7 tot 60 jaar”, aldus Giovanni. ,,We geven ze allemaal individueel les. De lestijden variëren van twintig minuten tot een half uur. Op woensdag, donderdag en zaterdag wordt lesgegeven.” De drumschool was destijds een initiatief van Mark Wester. ,,Hij heeft een drumstudio gebouwd en is toen tijdens de studie begonnen met slagwerkschool Mark Wester. Later heeft hij ergens anders een baan gekregen en toen heb ik de school van hem overgenomen in 1996 toen ik klaar was met mijn conservatorium studie, eerst heb ik het alleen gedaan.” Later kreeg hij assistentie van Wobbe Visser en Bennie Top en nu Joran Dijkstra. Ondertussen heet de school sinds 2010 drumschool Daisybell, waarvoor gekozen is omdat de lessen worden gegeven bij muziekwinkel Daisybell Music in de Javastraat te Assen. Daarvoor heette de school slagwerkschool Stix. Zelf is Giovanni al van jongs af aan bezig met drummen. ,,Als klein jochie wilde ik trommelen, Ik nam een proefles en dan ga je op les. Ik ben zelf begonnen bij een muziekvereniging en ben toen na een aantal jaren les te hebben gehad naar het conservatorium gegaan.” Joran: ,,Ik was acht en mijn opa speelde trommel bij muziekvereniging Wilhemina in Hoogeveen. Ik vond dit zo tof en ben op les gegaan bij Giovanni. Ik ben gaan studeren bij de muziekopleiding D'Drive in Leeuwarden. Dit was ontzettend leuk. Daarna de studie onderwijsassistent erachteraan. Toen heb ik stage gelopen bij Giovanni. Dit beviel zo goed dat ik een jaar later bij hem aan het werk kon. Nu heb ik zelf een leerling afgeleverd aan D'Drive. Naast lesgeven ben bijna elk weekend aan het optreden. Je maakt van je hobby je beroep. Het gaat nooit een dag vervelen.” Om het 20 jarig bestaan te vieren heeft Drumschool Daisybell voor iedere leerling die zich tot en met december 2016 aanmeldt een speciale actie van twintig procent korting op het lesgeld van de eerste drie maanden drumles. Leerlingen die een proefles willen of meer informatie willen kunnen een kijkje nemen op de website www.drumschooldaisybell.nl of via Daisybell Music 0592-311414. Cindy Houwen Eigen foto

Auteur

Albert-Jan Garama