Cultureel Hart Assen: 'Zonnige Culturele Zondag in de Gouverneurstuin'

Assen

Afgelopen Culturele Zondag vond de jeugdtheatermiddag van GarageTDI in de Gouverneurstuin plaats. De middag begon met een aantal leuke theateroefeningen door docenten van Honk N. Kinderen van veel verschillende leeftijden deden mee en keken toe. Daarna was de voorstelling Reismuis, gevolgd er nog een workshop waarbij de kinderen werkten aan een eigen podiumpresentatie. Na afloop werd deze opgevoerd voor ouders, broertjes, zusjes, vriendjes en opa's en oma's.

De voorstelling Reismuis, een muzikale poppentheatervoorstelling gespeeld door actrice Annemiek Funneman en muzikant Marjet Spook speelde al meer dan 200 keer op scholen, festivals en in theatertjes. Nu speelde de voorstelling voor het eerst buiten, waar zeker 140 bezoekers, jong en oud, waren er in de grouveneurstuin om de voorstelling te bekijken. De kinderen? Die waren enthousiast en blij, zoals Sanne: 'ik vond het heel leuk en wil misschien wel op les komen'. Ook ouders waren enthousiast: 'Top voorstelling', 'Enthousiaste kinderen', 'Compliment' Het was een leuke gevarieerde theatermiddag. Petra Tjapkes, Projectcoördinator Cultureel Hart Assen.

Auteur

Albert-Jan Garama