Programma Popronde Assen is rond

Assen

Het grootste rondreizende festival van Nederland doet dit jaar 40 steden aan, Assen maakte vandaag haar programma bekend. Onder meer Jeangu Macrooy, The Grand East, Radio Eliza en CYNBEL komen op donderdag 20 oktober naar het centrum van Assen. Bijzonder dit jaar is dat het festival in Assen bijna is verdubbeld qua locaties en concerten ten opzichte van vorig jaar. Veel Asser ondernemers slaan de handen ineen om van dit festival een nog groter succes te maken dan het vorige jaar.

De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf donderdag 15 september tot en met zaterdag 26 november reizen de 138 geselecteerde Poprondebands en acts – de nieuwe generatie popmuzikanten - langs 40 steden door het hele land. Singer/songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk. In Assen zijn meer dan 45 acts presenteren bij 30 deelnemende locaties. Tijdens Popronde Assen vindt voor de officiele start van het programma, vanaf 13.00 uur, een aantal previews plaats op de platenafdeling van Warenhuis Vanderveen, tijdens deze previews van elk 20 minuten krijg je alvast een voorproefje van wat je 's avonds kan verwachten. Om 19.45 uur start het programma van Popronde Assen tijdens de grote opening in de Abdijkerk van het Drents Museum. Museumdirecteur Annabelle Birnie zal de opening hiervoor verrichten, waarna zangeres Nana Adjoa de aftrap geeft voor de Popronde. Publiek is hiervoor van harte welkom via de zij-ingang van de Abdijkerk) Alle concerten zijn gratis toegankelijk. Kijk voor informatie over de Popronde, de selectie van 2016 en het programma van de steden op www.popronde.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama