Oktobermaand Kindermaand in Assen

Assen

Oktober is Kindermaand in Drenthe. Ook in Assen hebben kinderen van 4 t/m 12 jaar gratis toegang tot organisaties en culturele activiteiten. Kinderen kunnen in de weekenden van oktober meedoen aan een gevarieerd programma bij minstens twintig kunst- en cultuurinstellingen in Assen. Dit jaar staan er bijvoorbeeld workshops, rondleidingen en voorstellingen op het programma.

Experimenteren met 3D printers kunnen kinderen met professor Jack in het JackLab van Bibliotheek Assen. Er is een ghosttour uitgezet door de stad in het kader van de Dag van de Drentse Geschiedenis en de voorstelling Massimo is deze geschiedenisdag gratis toegankelijk in het Op Stap Theater. Bij Goud- en zilversmederij Foret d’Or kunnen kinderen op een glas hun naam of een tekening graveren. Bij Dansstudio Jan Postema kan door de jongsten gedanst worden op Disneymuziek en stoere jongens en meisjes kunnen meedoen aan breakdance of streetdance. In het Drents Museum is de familieroute Beestenboel geopend en bij Rapunsel kunnen kinderen emmer trommelen, voorstellingen bezoeken en luisteren naar beroemde kinderboekenschrijvers. In het Drens Archief kan een eigen ansichtkaart ontworpen worden en in Theater De Nieuwe Kolk staat de voorstelling “Maarten Mus vliegt er op uit” geprogrammeerd. Bij Jeugdcircus Bombari in Podium Zuidhaege kunnen kinderen op een kogel lopen of op een koord dansen en verder zijn er veel muzikale activiteiten bij Klankrijk Drenthe en Harmonieorkest Eendracht. Kreakracht leert deelnemers in het Duurzaamheidscentrum hoe je van afval kunstwerken kunt maken en bij Het Danskwartier en Garage TDI leren kinderen dans combineren met graffiti en beeldende kunst. Kortom, genoeg activiteiten voor alle kinderen in alle leeftijden. Voor alle data en details zie www.kindermaand.nl. Oktober is al 15 jaar Kindermaand in Drenthe. Ruim 100 instellingen en kunstenaars bieden elk jaar kinderen een maand vol bijzondere, avontuurlijke en verrassende kinderactiviteiten op het gebied van kunst, cultuur en natuur. Het programmaboekje van dit jaar laat 318 activiteiten zien in twaalf gemeenten. Duizenden kinderen bezoeken jaarlijks met hun ouders de activiteiten om kennis te maken met onbekende organisaties of activiteiten. Doordat toegang en deelname voor kinderen altijd gratis is, is Oktobermaand Kindermaand een laagdrempelige activiteit voor het hele gezin.

Auteur

Albert-Jan Garama