Digitaal platform 'Huis Vanboeijen' bekroond

Assen

Zorgorganisatie Vanboeijen heeft een prestigieuze internationale award gewonnen: de Silver Award van de Step Two Intranet Awards. Vanboeijen heeft deze prijs samen met ontwikkelaar Triptic gekregen voor haar online innovatieplatform ‘Huis Vanboeijen’. Via dit platform kunnen cliënten met een verstandelijke beperking op een eenvoudige manier online communiceren en hun dagelijkse belevingen en ervaringen delen.

De opzet van Huis Vanboeijen is voor de jury aanleiding geweest de prijs toe te kennen. Bestuurder Annette Imhof is verguld met de prijs: ‘We zijn er vooral zo blij mee omdat deze digitale voorziening op zich baanbrekend is, maar vooral ten dienste staat van onze cliënten. Het ondersteunt onze visie op zorg bij Vanboeijen. De samenwerking tussen cliënten, familie en begeleiders op locatie staat centraal bij ons en Huis Vanboeijen helpt daarbij. Dat is de reden waarom Vanboeijen dit innovatieve online platform heeft ontwikkeld”. De basis voor Huis Vanboeijen is een aantal jaren geleden gelegd. Huis Vanboeijen zal in 2017 starten. Huis Vanboeijen is een digitaal ‘huis’ voor alle cliënten die wonen en werken bij Vanboeijen. Zij kunnen hiermee eenvoudig en op intuïtieve wijze online contact onderhouden met hun familie, begeleiders, vrijwilligers en andere cliënten van hun woon- of werklocatie. Het platform onderscheidt zich in gebruiksvriendelijkheid door het gebruik van pictogrammen, foto’s en het kunnen toepassen van korte berichtjes. Waar en wanneer cliënten willen. In een veilige omgeving, met behulp van een IPad. Voor zorgbegeleiders zal Huis Vanboeijen onderdeel uitmaken van intranet. Zij kunnen daar dus zowel samenwerken met collega’s, als communiceren met familie en cliënten van hun locatie. Het verhoogt de contactmogelijkheden en werkt snel en efficiënt. Huis Vanboeijen versterkt de samenwerking en zelfredzaamheid van cliënten, familie en begeleiders op de zorglocaties. Vanboeijen heeft samen met Triptic met het online platform Huis Vanboeijen gebruik gemaakt van nieuwe sociale technologieën. Cliënten, hun familie, begeleiders en vrijwilligers zijn vanaf de startfase direct betrokken bij het ontwerp en de inrichting van het platform. Het online platform draagt bij aan de landelijke trend van sociale (technologische) innovatie en samenwerking in de (gehandicapten)zorg. Internationale award en erkenning De Intranet & Digital Workplace Award van organisatie Step Two Designs is een wereldwijde award die een podium geeft aan inspirerende intranetten, die daadwerkelijk een bijdrage leveren aan een effectieve manier van werken. Overige winnaars van de Award zijn onder andere Philips, Deutsche Telekom en Heineken.

Auteur

Albert-Jan Garama