Asielzoekers en inwoners Midden-Drenthe geven concert tijdens open dag azc Oranje

Assen

Vluchtelingen en inwoners van Midden-Drenthe presenteren zaterdag 24 september samen de resultaten van de muzikale zomerschool Talent voor Gastvrijheid. Dit gebeurt tijdens de Open Dag van azc Oranje.

Samen met de muzikanten van MusicGenerations brengen de vluchtelingen en inwoners drie optredens met verhalen en muziek die tot ieders verbeelding spreken. Op het programma staan Imagine van John Lennon, Iedereen is van de Wereld van The Scene en Something inside so strong van Labi Siffre. De optredens worden afgesloten met het nummer Hey, Hey Habibi geleid door de Syrische protestzanger Gharib Ali. De Open Dag van AZC Oranje vindt plaats van 12.00 tot 16.00 uur. Er is een doorlopend programma met rondleidingen, lekkere hapjes en muziek. Voor kinderen zijn er speciale activiteiten. Het programma is samengesteld samen met de bewoners van het AZC.

Auteur

Albert-Jan Garama