Sterke bezetting in Zeijer Strubbenloop

Assen

Met Olfert Molenhuis, Tom Hendrikse en Freek Hoolsema aan de start had de Zeijer Strubbenloop afgelopen zaterdag een heel sterk veld.

De drie heren verdeelden dan ook de prijzen. De eerste ronde lagen ze nog dicht bij elkaar, maar daarna nam Olfert Molenhuis afstand. Hij won in 32:44. Daarmee verbeterde hij het parcoursrecord van Wim Opten met ruim een minuut. Tom Hendrikse werd tweede in 34:24 en Freek Hoolsema derde in 35 minuten rond. Vierde werd Luc Sillen in 36:48. Hij blijf aanvoerder van het circuitklassement. Bij de dames ging de winst naar Bertine de Vries uit Gasselte met een tijd van 43:12. Olga Elling uit Vries (44:45) en Inkje Ozinga uit Haren (46:39) waren de nummers twee en drie. Olga en Inkje blijven de nummers 1 en 2 in het eindklassement van de Rabocup. Ook op de 5 kilometer sneuvelde er een parcoursrecord: Lydia Doornbos uit Amsterdam verbeterde het damesrecord met 14 seconden. Ze won de wedstrijd in 21:05. Tweede werd Sanne Scheltes uit Assen in 22:14. De derde prijs ging naar Corrine v.d. Meer uit Eelde (23:06). Bij de mannen waren het Stephan Schriemer uit Assen (16:45), Bram de Haas uit Bladel (20:51) en Andries Faber uit Beilen (21:22) die de prijzen verdeelden. Op 1 oktober wordt het circuit vervolgd met de Stel Orthopedie Tynaarlo Cross Run. De complete uitslagen staan op www.rabocupassennoorddrenthe.nl en www.uitslagen.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama