Korfballers AVO herstellen zich

Assen

Na de afgang vorige week in Wormer tegen Groen Geel wilde AVO vanmiddag voor eigen publiek laten zien dat met inzet en concentratie AVO 1 een geduchte tegenstander is.

En de Assenaren speelden die frustratie van zich af en behaalden een ruime en verdiende overwinning op Phoenix 1 uit Zoetermeer. De beginfase was voor de gasten die na zeven minuten al een 1 – 4 voorsprong hadden. AVO 1 herstelde zich uitstekend en kreeg meer grip op de tegenstander en kwam drie minuten later langs en voorbij de gasten, 6 – 5. Voor het talrijke publiek liep de thuisclub vanaf dat moment met goede aanvallende acties uit naar een 14 – 5 voorsprong en men had de wedstrijd ook verdedigend onder controle wat een 16 – 9 voorsprong bij de rust op het scorebord bracht. Na de rust bleek Phoenix niet uit haar as herrezen en AVO pakte de draad van voor de rust weer op. In deze verder eenzijdige wedstrijd bleven de Assenaren met scherp schieten, af en toe onderbroken door tegendoelpunten van de gasten. Zo werd ook in de tweede helft dezelfde score bereikt wat tenslotte de eindstand op 32 – 18 bepaalde. Hopelijk is dit resultaat en het vertoonde spel een opsteker voor de wedstrijd tegen Mid-Fryslân/Jansma Burdaard 1 uit Roordahuizen. Die wedstrijd in Friesland begint volgende week zondag 25 september om 14.30 uur. Harm Jan Scheepstra

Auteur

Albert-Jan Garama