Vijftien jaar Oktobermaand Kindermaand Drenthe

Assen

Kinderen tot 13 jaar kunnen in oktober weer gratis workshops, rondleidingen en voorstellingen volgen bij de Drentse kunst- en cultuurinstellingen. Oktober is Kindermaand in Drenthe.

Dit jaar stimuleert K&C al voor het vijftiende jaar het bezoek van kinderen aan musea, theaters en beeldend kunstenaars in Drenthe. Gemiddeld maken jaarlijks 12.500 kinderen gebruik van het aanbod en bezoeken één of meerdere activiteiten. Het project is daarmee het grootste kinderevenement in de provincie. Het aanbod is erg divers. Van toneel leren spelen tot cupcakes versieren, van fotograferen tot goochelen en van beeldende kunst maken tot leren drummen. Daarnaast vinden er verschillende dans-, poppen- en theatervoorstellingen plaats die voor kinderen gratis zijn te bezoeken en wordt de kinderboekenweek aangegrepen om gezamenlijke activiteiten voor grootouders en kleinkinderen te organiseren. Ook in de Drentse natuur worden programma’s ontwikkeld. Zo kunnen kinderen met een schaapsherder op pad, tussen de toppen van de bomen lopen of op zoek gaan naar slangensporen in de natuur. Oktobermaand Kindermaand is 15 jaar geleden gestart op initiatief van de provincie Drenthe die vond dat kinderen op een laagdrempelige manier, in de vrije tijd, kennis moesten kunnen nemen van kunst en cultuur. De provincie is nog steeds een van de belangrijkste financiers van het project. Naast Drenthe wordt oktobermaand Kindermaand ook in Groningen en Friesland (Leeuwarden en Dongeradeel) uitgevoerd.

Auteur

Albert-Jan Garama