Fietsen langs historische essen en brinken

Assen

Nationaal Park Drentsche Aa houdt op zondag 25 september een fietstocht langs historische essen en brinken onder leiding van Nationaal Park gidsen.

Nationaal Park Drentsche Aa heeft een 5-sterren status. Dat is te danken aan de gaafheid van de landschappelijke en cultuurhistorische samenhang in het gebied. Belangrijke dragers daarvan zijn: kleine (boeren)dorpen met historische boerderijen, oude brinken en essen, omringd door kenmerkende beekdalen en jongere (heide)veldontginningen. De fietstocht voert door het mooie middengebied van het Nationaal Park. In Rolde voert de fietstocht door het historische centrum naar het fraaie ringbrinkdorp Balloo. We vervolgen de tocht langs of over het Ballooërveld en door het beekdal van het Looner diep naar het dorp Taarlo. Vanuit Taarlo gaat de fietstocht via Oudemolen, de Gasterse Duinen, Gasteren en Gasterse Holt en het beekdal van de Scheebroeker loop naar het prachtige dorp Anderen. Via het beekdal van het Andersche diep bereikt de tocht de cultuurhistorisch unieke oostelijke entree van Rolde. Aanvang 11.00 uur, TIP ‘Onder de Molen’, Grote Brink Rolde. Onderweg wordt gepicknickt (zelf meenemen). Na afloop van de fietstocht wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Honden worden niet toegelaten tijdens deze fietstocht.

Auteur

Albert-Jan Garama