Doe mee met de Fiets Telweek in Aa en Hunze

GIETEN

In Nederland start op 19 september start in Nederland de tweede editie van de Fiets Telweek. Fietsers kunnen hieraan meedoen door de gratis Fietstel-app te downloaden. Samen met andere gemeenten in de provincie Drenthe promoot de gemeente Aa en Hunze de Fiets Telweek. De gemeenten halen met de app waardevolle gegevens binnen over het fietsverkeer door hun gemeente. Gebruikers van de app maken kans op een gratis fiets.

Download de Fietstel-app Wethouder Henk Heijerman roept fietsers in Aa en Hunze op om de app te downloaden. “Fietsen is gezond en met de Fietstel-app wordt fietsen nog leuker. Fiets jij ook regelmatig in Aa en Hunze? Download dan de app. U helpt ons om meer inzicht te krijgen in de fietsbewegingen in de gemeente. Tijdens de Fiets Telweek ziet u ook op verschillende plekken telslangen liggen, daar doen we mechanische fietstellingen mee. Op die manier halen we in een week tijd ontzettend veel gegevens binnen. Deze kunnen we gebruiken om bijvoorbeeld de fietspaden te verbeteren.” U kunt de app downloaden via Google Play of de App Store. Wat doet de Fietsel-app De Fietstel-app registreert van 19 tot en met 25 september 2016 het fietsgedrag in heel Nederland: welke routes mensen fietsen, met welke snelheid, op welke tijdstippen en met welke vertragingen. Alle informatie wordt na afloop (anoniem) aangeboden aan overheden, onderzoeksinstellingen en maatschappelijke organisaties.

Auteur

Albert-Jan Garama